четвер, 16 квітня 2020 р.

Доброго дня!
Продовжуємо наше дистанційне навчання
П'ятниця,       "Гарні й кольорові мої писанки чудові"
17 квітня 2020р. 

Сьогодні в нас трішечки незвичайне заняття, адже скоро свято Великодня.
Метою сьогоднішньої зустрічі є разом із дітьми дослідити походження свята Пасхи. Вправлятися в умінні тактильно та емоційно досліджувати, переживати події. Формувати розуміння власної відповідальності за свої вчинки. Розвивати пізнавальний інтерес, прагнення зануритись у тодішню атмосферу і передавати власні враження. Виховувати трепетне, шаноб­ливе ставлення до сакральних подій.
           
1. Обговоріть з дитиною, що вона уявляє, коли чує слово «Пасха»? 
Щоб краще ознайомити дітей з цією темою, ми пропонуємо вам переглянути мультик. Це відео допоможе зрозуміти: що ми святкуємо під час Пасхи та чому вітаємось "Христос Воскрес"?


Після перегляду, обов’язково обговоріть побачене. Проведіть з дитиною бесіду, чи ця тема стала зрозумілою для дитини. 
Можна закріпити побачене розповіддю:
"Давним-давно на землі жив Божий син Ісус Христос, що багато подорожував країною та говорив людям про любов, вічне життя, необхідність допомагати один одному, не грішити та прощати проступки. Він зцілював хворих та виявляв співчуття до усіх, хто цього потребував.
Але царі боялись Ісуса і не любили його. Схопивши Божого сина, вони довго знущались з праведника, а після того розіп’яли на хресті – на горі Голгофі. Ісус добровільно прийняв усі страждання та мученицьку смерть: цим він спокутував гріхи людей та відкрив ворота до Раю.

На третій день після поховання Христа сталося диво – він воскрес із мертвих, доказавши цим, що душа є безсмертною. У нас теж є шанс на воскресіння після смерті – робити якомога менше поганих вчинків, що віддаляють нас від Бога".
Значення пасхальних символів
🍮 Не забудьте роз’яснити смисл незамінних пасхальних атрибутів:


крашанки, писанки - фарбовані яйця, що символізують нове життя. Згадайте, що раніше яйця фарбували виключно в червоний колір, який означає кров Христову, пролиту за нас.

На питання дитини: «Чому на Великдень фарбують яйця?» Можна розповісти таку історію.
На Великдень до римського імператора Тиберія прийшла Марія Магдалина з благою звісткою: «Христос воскрес!» - повідомила вона і піднесла в дарунок імператорові куряче яйце.

Імператор розсміявся і сказав, що швидше за яйце стане червоним, ніж він повірить в це. І на очах у здивованої публіки біле яйце в руках Марії стало червоним! Коли Тиберій це побачив, він був вражений і відповів: «Воістину воскрес!». З тих пір червоне яйце стало символом нового народження і вічного життя.


 паска – великодній хліб, головна страва на столі;



сирна паска – солодкий десерт у формі усіченої піраміди як символу гробу Господнього.


🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰
А зараз давайте спечемо пасочки і поспіваємо в караоке разом з мишенятами 

А зараз пропонуємо вам повеселитися з нашим зайчиком.
Квест "Великоднє зайчення"
 У зайчика є веселі завдання завдання, дитина виконує завдання сама або з допомогою дорослого і отримує за це маленький подарунок ( цукерку або фрукти).
Але з початку подивіться разом з дитиною мультфільм "Школа для зайців".
 🐰Завдання 1. "Великоднє зайченя" Порахуй, знайди цифру. Впиши отриману літеру.



🐰Завдання 2. "Великоднє зайченя".Розташуй за розміром. Впиши отримані літери.













🐰 Завдання 3. "Великодній розпис". Завдання пропонує домалювати та розмалювати візерунки, щоб у результаті отримати зображення неповторної великодньої писанки. Дитина повинна користуватися  пунктирними лініями та продовжувати кожну з них, а потім розмалювати на свій розсуд.
Це завдання допоможе дитині у незвичній формі потренувати дрібну моторику, зорово-моторну координацію, увагу та творче мислення.
































🐰 Завдання 3. Розмальовка за цифрами"Веселий зайчик".  Потрібно розмалювати зображення писанки та веселого зайчика за допомогою цифр від 1 до 8, оперуєчи ними під час розмалювання, й  відповідно, вісім основних кольрів, а також потренувати дрібну моторику. 



Робота над цими завданнями дитині приємні хвилини творчості та гарний святковий настрій!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар